love Malaysia Headline Animator

love Malaysia

PULAU INDAH




Literally translated, Pulau Indah means beautiful island. And for the many visitors who have been to the island, indeed it is with its traditional Malay kampungs (villages), its unhurried way of life and the lush green surroundings.
SUMANJE...
Today, Pulau Indah is fast becoming the centre of development in line with the Selangor State Government's effort to transform it into a centre for eco-tourism, commercial and industrial importance.
It is also the location of Klang's new and successful West Port and a cruise terminal.
From Kuala Lumpur, once can take a bus, taxi or train to Port Klang. From Port Klang, the bus journey to Pulau Indah takes about an hour.

18 comments:

Zalin said...

saya tak pernah sampai lagi ke mana-mana pulau dalam Malaysia. huhu..maybe one day.. nampak cantik daripada pandangan atas pulau tu..nice sharing.. =)

terima kasih kerana sudi ambil link blog saya..

sumanje said...

@zalin.... tak pe nanti jika ada kelapangan lehlah singgah kat pulau indah tu...
ada STAR CRUISE.....landing kat sana..
nnt sumanje post ttg nya..
thanks sudi singgah zalin..
happy blogging

♥ Che NamNam ♥ said...

wahh memang idah sungguh pelaunyer sesuai ngan namanyer pulau indah.

Sy pestime dengarlah Pulau Indah neh,ingat kat obersi tadi ghupernyer dalam mesia jerk..jakun sungguh sy..haha

sumanje said...

@Che NamNam...

Thanks sudi singgah..
ader je pulau tu dulu tahun 1990an kurang popular sekarang nie dah membangun dengan pesat...seiring dengan zaman melinium...oh ya WEST Port disana lah .....leh tgok kapal dagagng berlabuh

Bulan said...

blog baru ke sue?

sumanje said...

@Bulan yes sis bulan....thanks sudi singgah sis

IFA Athirah said...

bgusnye ade blog cmni.rpomote intresting place in msia :) http://geekintherainbow.blogspot.com/

yuka said...

hai sumanje..kak yuka dah singgah tapi cari shoutbox tak jumpa la...

sumanje said...

@ IFA Athirah thanks so much...em...su ambik yang mudah je...

@Yuka... em..mmg x pasang la sis kotak chat

Puisi - Puisi said...

blogwalking,, thank's for visit. dropng here,, :)

Lagenda said...

Cantiknya pulau!!!

sumanje said...

@puisi puisi... thanks..

@mak. thanks so much mak sudi singgah

www.menjelma.com said...

kat mane tu??jadi ingat same mak we,,kat pinang sebatang,,blog ne lebih bagus lagi kalau jadi blog do follow,,pasti cepat naik Page rank nye,,,

sumanje said...

menjelma .com..
thanks sumanje udah tukar do-follow

Antena Bugil said...

kabarku baik kulaan, sehat segar bugar, lama sekali rasanya kita tak bersua... moga kabar baik aja ya...
salam sukses buat kulaanku Su Manje :D

sumanje said...

Antena Bugil..
Miss yiou dong...maaf baru hari nie dan semalam bisa online....broudbandnya lagi macet...

P0polita said...

lawa pulau ni.. xpenah g lagi.. kalau dekat2 ngn port klang boleh la nk try g nt..

sumanje said...

@popolita.....em...jemput lah singgah...leh tgok star crusssss..
thanks yah sudi singgah